Large dsc 1610

Корисні властивості чорного чаю

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Чорний чай є звичним і улюбленим напоєм для більшості людей. Майже в кожній другій родині він вживається як в звичайні дні, так і в святкові. Однак, далеко не всі знають, що чорний чай - це прекрасний лікарський засіб. В першу чергу лікуванню цим продуктом піддаються різні захворювання шкіри, що виникають під час статевого дозрівання людини, такі як вугрі, прищі тощо.

Напій має просто унікальну дію на організм людини. Вченими доведено, що за допомогою чорного чаю можна привести в норму діяльність серцево-судинної системи. Цей напій нормалізує кровообіг і, хоча він, на відміну від зеленого чаю, і володіє меншою кількістю антиоксидантів, їх цілком достатньо для того, щоб організм міг дати відсіч різним простудним захворюванням.

Завдяки чорному чаю, в людському організмі зміцнюється імунна система, яка і протистоїть інфекційним і вірусним атакам. Зовсім не без підстав існує думка, що чашка такого напою, як чорний чай, додає людині енергії, сил і бадьорості. Речовини, що знаходяться в напої, насичують кожну клітину людського тіла життєвими силами.

Медики стверджують, що помірне споживання цього напою є хорошою профілактикою онкологічних захворювань. Регулярне вживання високоякісного чорного чаю допомагає істотно знизити ймовірність виникнення раку кишечника, шлунку і молочної залози. Пояснюється це тим, що в чайних листя міститься TF2 - особлива речовина, яке здатна припинити утворення ракових клітин в людському організмі.

Також чорний чай сприяє позбавленню від зайвої ваги. Для цього його слід вживати без додавання цукру, і не перевищувати рекомендовану добову дозу напою. При регулярному вживанні напою процес схуднення помітно прискориться. Чай володіє також м'якою сечогінною дією, що просто необхідно під час схуднення.

Чорний чай надасть тільки позитивну дію на тих людей, які зіткнулися з такою недугою, як харчове отруєння. За допомогою цього напою можна дуже швидко нейтралізувати негативний вплив хвороботворних мікробів, а це в свою чергу знижує загальну кількість мікробів, що потрапили в організм. Всього одна чашка чорного чаю здатна зменшити неприємні відчуття при циститі, діареї, а також шлункових розладах. Безперечно, цей напій принесе користь і при пневмонії, адже він знищує бактерії і мікроби, які викликають це захворювання.