Large dsc 1607 45

Зелений чай для схуднення

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Зелений чай для схуднення вживали ще в ті часи, коли в Китаї правили перші імператори. Але це не означає, як вважає більшість, що необхідно пити тільки цей напій, відмовляючись повністю від їжі. Чайна монодієта нікому не допоможе схуднути, швидше навпаки, призведе до багатьох проблем зі здоров'ям. А ось замінити на деякий час інші напої зеленим чаєм без додавання цукру - це саме те.

Вибравши саме такий шлях до мети людина може досягти схуднення. Але не треба думати, що воно буде миттєвим, середній результат, який можна отримати від вживання зеленого чаю - це п'ять кілограм за три-чотири тижні. Може це і не дуже багато, зате раціон харчування практично не змінюється.

Зелений чай приносить користь не тільки в дієтах, але і здоров'ю людини в цілому. Більш того, він багатий катехинами (антиоксидантами), які пригальмовують процес старіння. Цей напій приводить в норму не тільки артеріальний тиск, але і зупиняє різні запальні процеси, а також виводить такі речовини, як солі важких металів і токсини. Він містить в собі незначну кількість такої речовини, як кофеїн, тому є природним біостимулятором, хоча, на відміну від кави, зелений чай більш делікатний. Регулярне вживання зелених сортів чаю допомагає зміцнити стінки судин, повернути їм провідність і еластичність.

Робота зеленого чаю в процесі схуднення:

  1. Завдяки напою в організмі людини збільшується швидкість метаболізму, що і допомагає худнути;
  2. Зелений чай - це м'який сечогінний засіб. У чому ж користь? А користь у тому, що через такі свої властивості напій сприяє прискореному виведенню з організму зайвої рідини. А якщо в нього додати зовсім небагато молока (тільки знежиреного), то сечогінний ефект зеленого чаю посилиться, а це означає, що і рідини з організму виводитися буде більше;
  3. Поліфеноли, що містяться в зеленому чаї, значно збільшують в організмі процес теплообміну, переробляючи відкладені жири. Багато досліджень показують, що три-шість чашок зеленого чаю, випитих за день, збільшують на сорок п'ять відсотків обсяг спалюваних жирів;
  4. Ще однією корисною властивістю такого напою, як зелений чай є його здатність помітно знижувати рівень цукру, а це означає, що і почуття голоду він добре пригнічує. Тобто, буде достатньо випити чашку напою за тридцять-сорок хвилин до передбачуваного прийому їжі, щоб під час сніданку (обіду або вечері) вгамувати свій голод значно меншою кількістю їжі, ніж зазвичай.