Large dsc 0271

Користь кави для здоров'я людини

Автор: Євген Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Кожна людина знає, що батьківщиною кави є Ефіопія. Колись давно один молодий пастух став помічати, що кози, які з'їдали ягоди і листя невідомого чагарника, ставали збудженими. Тому, він вирішив і сам спробувати ягоди, які надають силу і бадьорість.

Цим чудовим чагарником зацікавилися і ченці, які почали заварювати його ягоди та плоди, і в результаті чого отримали відвар, що мав тонізуючу властивість. Трохи пізніше хтось випадково кинув гілки у вогонь, після чого в золі були виявлені зерна коричневого кольору. Однак заварювати їх почали набагато пізніше. На сьогоднішній день кава є одним з найбільш популярних напоїв у світі. І, хоча деяким людям не рекомендується вживати каву, все ж більшій частині населення нашої планети цей ароматний напій приносить чимало користі.

В чому ж користь кави для здоров'я людини:

  1. За результатами досліджень, проведених в Італії, стає зрозуміло, що люди, які випивають щодня по дві-три чашки кави, хворіють на астму на двадцять п'ять відсотків рідше тих людей, які зовсім не вживають цей напій.
  2. Вчені Гарварду запевняють, що жінки, які випивають щодня пару кухлів кави, знижують ризик виникнення цукрового діабету, а також гіпертонії. Додаткові досліди, які проводилися в десяти країнах, показують, що чотири чашки напою, які випиваються щодня, захищають людину на двадцять п'ять відсотків від такої хвороби, як рак товстої кишки.
  3. Жінки, які вживають цей напій, що бадьорить, в шість разів менше схильні до розвитку депресій.
  4. У людей, що п'ють не менше трьох-чотирьох чашок кави щодня, знижується в чотири рази ризик появи в жовчному міхурі каменів.
  5. Три-чотири чашки напою в день знижують ймовірність виникнення цирозу печінки.
  6. Всі знають, що кава змінює колір зубної емалі, однак, кофеїн захищає людину від карієсу, так як вбиває бактерії, які викликають це захворювання.
  7. Кава допомагає людині зберігати в нормі вагу, а часом навіть сприяє втраті зайвих кілограмів. Кофеїн, що міститься в напої, стимулює в організмі обмін речовин, а значно зменшити всмоктування глюкози допомагає хлорогенова кислота, яка також входить до складу кави.
  8. Кожній людині відомо про ефект підвищення тонусу всього лише від однієї чашки смачної, міцної кави. Вона підвищує витривалість, зосередженість, а також викликає великий приплив енергії.
  9. У 2007 році проведені дослідження показали, що регулярне вживання кави помітно знижує виникнення подагри. При цьому такий позитивний ефект досягається при вживанні як звичайної кави, так і кави, що не містить в собі кофеїн.

Як бачите, кава виявляється дуже корисною, тому не бійтеся її споживати, але все ж таки не потрібно забувати, що зловживання, навіть таким корисним напоєм, може зашкодити Вашому здоров'ю.