Тимчасовий перебій з доставкою
Нажаль, Ваші замовлення, оформленні з 18 по 26 січня, будуть відправлені 27 січня. Приносимо свої вибачення за тимчасові незручності.
Large dsc 0282 1

Маркування натуральної кави

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Виробництво кави, як втім і будь-якої іншої продукції, завершується завжди його упаковкою, а також маркуванням. Упаковують смажену каву в кисне- і водонепроникну тару, обов'язково з герметичними швами, і бажано з вакуумом всередині. Тільки така упаковка може гарантувати збереження в ній аромату від одного до шести місяців. Більший ефект може дати заповнення вакууму різними інертними газами, в тому числі азотом. У цьому випадку термін зберігання продукту збільшується до дванадцяти місяців.

У Німеччині, Франції та інших країнах, вже упакована продукція піддається пресуванню під вакуумом в спеціальних пристроях - це по-перше, значно зменшує об'єм продукції, а по-друге, запобігає навіть найменшому контакту з повітрям. Упакована таким чином кава може зберігатися вже близько двадцяти чотирьох місяців. Також в Німеччині всі упаковки забезпечуються дегазуючих клапаном, який утримує всередині всі ароматичні властивості кави.

Безоглядно купувати такий продукт, як кава не можна. Щоб купувати тільки якісний продукт, слід обов'язково враховувати його маркування, яке повинно бути нанесене на кожну пачку кави. Маркування натуральної кави на споживчій тарі обов'язково повинно містити такі дані, як:

  • найменування виробника, місцезнаходження виробника кави, а також країна і місце походження продукту;
  • найменування продукту;
  • сорт кави;
  • склад продукту;
  • товарний знак, звичайно за умови його наявності;
  • маса нетто пакувальної одиниці;
  • позначення діючої НД;
  • тип натуральної кави;
  • термін зберігання;
  • дата виготовлення;
  • дата пакування;
  • кількість пакувальних одиниць;
  • інформацію про сертифікацію;
  • напис - зберігати в прохолодному сухому місці.

Тара, складські приміщення, в яких зберігається кава, а також транспортні засоби, на яких вона перевозиться, повинні бути чистими, сухими, без будь-яких шкідників. Склади обов'язково повинні мати хорошу вентиляцію, а відносна вологість повітря в таких приміщеннях, а також в інших місцях зберігання такого товару, ні в якому разі не повинна перевищувати позначку в сімдесят п'ять відсотків.

Є неприпустимим спільне зберігання даного продукту з пахучими матеріалами і продуктами, а також його розміщення біля каналізаційних труб та опалювальних приладів. Ящики з кавою на складах повинні укладатися на подтоварники висотою і шириною не більше восьми ящиків.