Large dsc 0284

Симптоми передозування кавою

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Відверто кажучи, певної, якоїсь встановленої норми пиття кави немає. Комусь всього лиш від двох чашок цього напою може стати дуже погано, а комусь і півлітра будуть нормою. Вплив такого стимулятора, як кофеїн, індивідуально для кожної людини. Однак, симптоми передозування кави досить швидко розпізнаються. Найчастіше ці симптоми бувають неявними, простіше кажучи виражені вони слабо. А проявляються вони на самій ранній стадії кавового передозування.

Передозування кави - симптоми:

Найпершою помітною ознакою того, що вже досить випито кави - це почервоніння шкіри обличчя. Кров до м'язів приливає дуже сильно, тому і шкірні покриви червоніше звичайного.

Надмірно блищать очі. Адреналін - це стимулятор роботи всіх наявних залоз, тому він впливає і на слізні залози, через що очі зволожуються більше, відображаючи світло набагато сильніше.

У тілі відчувається жар, який може бути викликаний і припливом крові до м'язів, і надлишком адреналіну. Також це може бути обумовлено викидом з печінки в кров глюкози, звідки вона вивільняється все тим же кофеїном. Цей симптом може бути сильним, різким, і швидко пройти, але він також може і поступово наростати.

У кінцівках, або ж у всьому тілі відчувається тремтіння. Для раннього рівня передозування кофеїном характерними є нервові м'язові скорочення на окремих частинах тіла. Наприклад, пальці або ікри можуть тремтіти, або в колінах відчувається слабкість. Часто виникає якась внутрішня напруга, яка змінюється тремтінням. Сприйматися воно починає в районі сонячного сплетіння, поширюючись поступово по всьому тілу.

Серцебиття частішає. Цей симптом виникає також через надлишок адреналіну, який під впливом того ж кофеїну викидається в кров.

Запаморочення - це ще один поширений симптом передозування кавою. Проявлятися він може досить в різноманітній формі, від появи легкої пелени в очах до повного відчуття того, що земля йде з-під ніг і навколишній світ починає "обертатися".

Всі ці симптоми можуть проявлятися через п'ятнадцять-двадцять хвилин після того, як були вжиті надлишки кави. Найчастіше передозування напоєм відбувається на різних посиденьках в барах чи кафе, де дуже мало простору, зате надто багато народу і, звичайно ж, міцної кави. Для уникнення неприємних наслідків слід пити більше негазованої води, або ж замовляти додатково до кави свіжий фреш з цитрусових і пару бананів.