Види кавомашин і кавоварок

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

На сьогоднішній день в світі існує багато типів апаратів для приготування всіма улюбленого, ароматного і підбадьорливо напою - кави. Види кавомашин і кавоварок розрізняються за технічними параметрами, виробником тощо. З усього розмаїття кововарочних машин можна виділити найбільш затребувані:

1. Ріжкові кавоварки. Цей тип по достоїнству оцінять любителі капучіно, так як в комплект даної кавоварки входить каппучінгатор - спеціальна насадка, що застосовується як раз для його приготування. Ця насадка дозволяє навіть в домашніх умовах насолоджуватися прекрасним, ароматним капучіно. Кавоварки цього типу (ще вони називаються - еспресо) в експлуатації дуже зручні, а їх ціна досить прийнятна. Хоча, все ж треба трохи потренуватися, щоб навчитися утрамбовувати каву в ріжок правильно. Рожкова кавоварка може бути двох видів:

  • Помпова - в ній, через великий тиск, процес приготування кави займає дуже мало часу, при цьому поліпшується якість напою, а витрата сировини скорочується.
  • Парова - кава готується трохи довше, ніж в помповій, і розрахована вона на три-чотири порції.

2. Крапельні кавоварки (фільтраційні). Це не дуже дорогі апарати, які користуються найбільшою популярністю. Мелена кава готується фільтраційним способом - гаряча вода проходить тонким струменем крізь сіточку з кавою. Для кавоварок даного типу прекрасно підходить кава дуже грубого помелу. Крапельні апарати мають свої особливості:

Чим менше у кавомашини потужність, тим смачніше, а головне міцніше виходить напій.
Дорожчі моделі оснащені функцією підтримки температури, а також протикраплинним затвором.

3. Капсульні кавоварки - це машини, призначені для приготування кави з кавових капсул. У кавомашині кавова капсула з декількох сторін проколюється, і вміст змішується з водою повітряним потоком. Напій, який готується в такий спосіб, виходить дуже смачний і ароматний.

4. Парові (гейзерні) кавоварки. Вони бувають ручні і електричні. Ці кавоварки дають можливість контролювати і регулювати процес нагрівання води.

5. “Французький прес” - це кавоварка, для якої електричне живлення не потрібне. Вона дуже зручна в застосуванні, крім кави, в ній також можна готувати і різні чаї. За зовнішнім виглядом кавоварка нагадує кавник. Її форма - це виготовлений з жароміцного скла циліндр. Звичайно, еспресо і капучіно в ній неможливо приготувати. Але, тим не менш, вона користується хорошим попитом у любителів чаю і звичайної кави.

6. Комбіновані кавоварки. Цей вид поєднує в собі роботу і крапельної, і ріжкової кавоварок. Такі апарати прекрасно підходять для приготування як американо, так і еспрессо.