Властивості чаю Пуер

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Пуер є таким сортом чаю, цінність якого збільшується з віком, а його аромат і смак завдяки тривалому зберіганню стає густішим, більш насиченим і сильнішим. Даний напій, приготований з якісної сировини, для здоров'я людини просто незамінний. За ефективністю своїх цілющих властивостей цей чай не має рівних. Пуер вважається напоєм стрункості, краси та вічної молодості.

Даний сорт чаю благотворно впливає на кишечник, шлунок, органи травної системи, а також приводить до норми обмін речовин, виводить з організму скупчення шкідливих речовин, розщеплює волокна жиру. Тим самим пуер очищає печінку і кров, до того ж він знижує вміст в крові такого елемента, як холестерин. Даний напій є прекрасним профілактичним засобом при атеросклерозі і ішемії. Також приводить в норму кров'яний тиск.

Якщо настій пуеру зробити міцнішим, то він здатний позбавити навіть від самого сильного шлункового розладу. При регулярному вживанні цього чаю можна нормалізувати вагу, усунути запори, поліпшити стан шкіри, і значно омолодити організм. Чашка такого напою, випита після прийому їжі, допомагає переварити занадто жирну їжу, а також позбавляє від відчуття тяжкості. Пуер впливає на організм людини заспокійливо, так як в ньому міститься дуже мало кофеїну, тому він відмінно підходить для вечірнього чаювання.

Пуер в Китаї вже давно відомий як цілющий засіб. Сучасними дослідженнями вже доведено, що цей чай покращує функції травлення, прискорює метаболізм, знижує рівень холестерину, і сприяє втраті зайвої ваги. Все це пуер забезпечує тільки при його регулярному вживанні.

Крім усього перерахованого вище, пуер допомагає нейтралізувати й виводити шкідливі речовини, які потрапляють в організм людини при палінні. Поліфеноли, що містяться в ньому, здатні нейтралізувати негативний нікотиновий вплив. Напій рекомендується вживати і при похмільному синдромі, так як він прекрасно виводить шкідливі токсини з організму, надає людині сил, а також допомагає зняти головний біль.

Багато досліджень довели, що пуер має протизапальні властивості. Дубильні речовини і поліфеноли, які містяться в цьому чаї, перешкоджають життєздатності бактерій. Пуер значно підсилює роботу надниркових залоз, що відповідають за основну масу протизапальних гормонів.

Пуеру також приписують і онкологічні якості. Китайські вчені, що проводили дослідження цього чаю протягом десяти років, стверджують, що цей напій містить в собі масу мікроелементів, які допомагають в боротьбі з такою хворобою, як рак.