Large dsc 1550 1

Зелена кава: правда і міфи

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Зелена кава сьогодні є однією з модних тенденцій. Їй приписують масу цілющих властивостей, а особливо великі надії на цей напій мають жінки, які мріють скинути зайву вагу. Але чи варто вірити всьому тому, про що так наполегливо твердить реклама? Зелена кава: правда чи міф?

До правдивих фактів можна віднести наступне:

  • Зелена кава не піддається температурній обробці, тому зерна не мають характерний для чорної кави аромат.
  • Такий сорт кави зберігає в собі набагато більше вітамінів, а також антиоксидантів, пуринових алкалоїдів, фосфору, кальцію, марганцю, дубильних речовин, які дуже корисні для нашого організму.  
  • Самою головною перевагою цієї кави є збереження хлорогенової кислоти, яка при обсмажуванні руйнується. Саме ця кислота і зробила зелену каву ефективним засобом для схуднення. Це дійсно правдивий факт, так як хлорогенова кислота допомагає виводити з організму вільні радикали, а також знижує жирові накопичення і прискорює процес розсмоктування відкладень жиру.Однак схуднення, що досягається лише одним вживанням напою, все ж залишається міфом. Зелена кава впливає позитивно лише в тому випадку, коли людина регулярно і посилено займається спортом. Помірне вживання зеленої кави - це прекрасне доповнення до правильного харчування і фізичних вправ.
  • Крім цього, кислота, що міститься в зернах, має ще й гепатопротекторні якісті - кажучи нормальною мовою, вона захищає від різних негативних впливів печінку, навіть від тих, які завдає вживання алкоголю.
  • Також правдивим є думка, що зелена кава помітно пригнічує апетит. Завдяки цьому людина з'їдає меншу кількість їжі. Хоча, даний факт відноситься не тільки до зеленої кави, але і до чорної.

До міфів про зелену каву відносять:

  • Через дуже низький вміст кофеїну, зелену каву можна вживати в необмеженій кількості, більш того, її дозволено пити навіть гіпертонікам і людям з серцево-судинними захворюваннями. Це насправді неправда, хоча зовсім мала частка правди тут є - необсмажена кава насправді містить менше кофеїну. Але він все ж в напої присутній, тому навіть здоровим людям не рекомендується випивати більше однієї-двох чашок цього напою в день.
  • Зелену каву можна пити в будь-який час доби - ще один міф. Цей напій не можна пити на ніч, інакше можна спровокувати нервове збудження і безсоння. До того є кілька категорій людей, яким навіть щадна зелена кава протипоказана не те, щоб на ніч, але і вдень - це діабетики, це люди, які страждають на остеопороз, глаукому та порушенням згортання крові.