Large dsc 0370

Кава без кофеїну: користь чи шкода

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Більшість людей просто не уявляє свого життя без такого ароматного напою, як кава. Однак, багато хто вважає, що кава шкідлива через те, що в ній міститься кофеїн, тому віддають перевагу напою без вмісту цієї речовини. Але чи так він хороший насправді, а головне - шкідлива або корисна кава без кофеїну? Як і будь-який продукт, кава без кофеїну має як свої плюси, так і мінуси. Спочатку варто розглянути переваги цього напою.

Кава без кофеїну - плюси:

  • Всім відомо, що кофеїн сприяє почастішанню серцевих скорочень, підвищуючи тим самим рівень артеріального тиску. Тому, при різних недугах серцево-судинної системи, зокрема гіпертонії, звичайна кава протипоказана. А ось напій, що не містить кофеїну, є цілком безпечним.
  • Аромат і смак такого напою ні в чому не поступаються оригіналу, за умови, що придбаний продукт якісний. Кількість вживаної кави цілком можна збільшити, хоча, зловживати таким напоєм в будь-якому випадку не рекомендується.
  • Користь кави доведена давно. По-перше, цей напій додає сил і бадьорості, особливо вранці. По-друге, науково доведено, що помірне і регулярне споживання цього продукту допомагає знизити ризик розвитку такої хвороби, як цукровий діабет відсотків на десять. І по-третє, під час випробувань було встановлено, що кава благотворно впливає на пам'ять людини і покращує в цілому мозкову активність. У всіх, хто випивав зранку чашку цього напою, концентрація уваги і пам'ять помітно поліпшувалися.

Кава без кофеїну - мінуси:

  • На відміну від звичайної кави тонізуючий ефект слабо виражений;
  • Ціна напою вища, ніж у звичайної кави;
  • Якщо при виготовленні використовувався розчинник, то такий напій може завдати шкоди здоров'ю людини;
  • Аромат і смак дещо відрізняються і поступаються напою з кофеїном;
  • Науково доведено, що цей напій може негативно позначитися на серцевій системі;
  • Кава без кофеїну, на відміну від звичайного напою, надає більш негативний вплив на систему травлення. При вживанні такої кави вироблення шлункового соку значно підвищується, а це дуже небезпечно при виразках і гастриті;
  • Будь-яка кава шкідлива для кісток і суглобів, так як цей напій прискорює вимивання кальцію з організму.

Каву без кофеїну рекомендується вживати людям, які звичайний напій не можуть пити через протипоказання. Вагітні жінки цілком можуть замінити звичайну каву на каву без кофеїну. Є і протипоказання. При гастриті і виразці, а також при атеросклерозі від такого напою необхідно відмовитися.

Якщо Ви вирішили спробувати каву без кофеїну, її можна купити в нашому магазині - Арабіка Колумбія Decaf Special