Чи можна дійсно схуднути від зеленої кави

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Мільйони жінок мріють виглядати стрункими і привабливими. Кожна з них вдається до різних методик і хитрощів для досягнення своєї мети. Зовсім недавно на ринку дієтичної продукції з'явився напій, який відразу ж почав користуватися найсильнішим попитом. Йдеться про зелену каву. Кожна жінка, яка прагне схуднути, чула про його чудодійний ефект. Чи можна дійсно скинути вагу за допомогою зеленої кави? В цьому питанні ми сьогодні спробуємо розібратися.

Зелена кава - це звичайнісінькі зерна кави, тільки ті, що не пройшли процес обсмажування, тобто сирі. Ще п'ять років тому ніхто не міг би подумати, що, вживаючи такий сирий продукт, як кава, можна худнути. Вперше про це заговорили в 2012 році. Американські вчені, які зробили досить незвичайне відкриття, підняли ажіотаж навколо на той час нового продукту в дієтології. В ході проведених досліджень, вчені університету Скрентон виявили, що саме зелені зерна мають дуже сильні жироспалюючі властивості. Концентрація хлорогенової кислоти в сирому продукті значно вища, ніж у обсмажених зерен. Саме вона і допомагає спалювати жири.

Був проведений експеримент, в якому брали участь не один десяток жінок, які страждають від надмірної ваги. Одна група учасниць протягом дев'яноста днів приймала плацебо, а контрольній групі давали екстракт зеленої кави. За цей період часу жінки, які регулярно вживали справжній продукт, зуміли позбутися від восьми-десяти кілограмів зайвої ваги.

Зелена кава має ще кілька корисних властивостей:

  • Інформація, що міститься в сирих зернах хлорогенова кислота - це природний антиоксидант;
  • Вона гальмує появу вільних радикалів, які прискорюють процеси зносу і старіння організму;
  • Алкалоїди, а також дубильні речовини, які містяться в зернах, тонізують організм, допомагають впоратися з мігренню і покращують концентрацію;
  • Вміщені речовини в напої з несмажених зерен кави покращують активність мозку;
  • Ефірні масла допомагають у зміцненні волосся, нігтів і шкіри, а також благотворно впливають на зовнішній вигляд людини, зберігаючи йому молодість.

Чи можна схуднути, вживаючи такий напій, як зелений кава? Можна, можливо! Але вживати зелену каву рекомендується в якості додаткового засобу, а не як основний дієтичний продукт. Схуднення можливо лише при комплексному підході, який повинен включати в себе здорове, правильне харчування і, звичайно ж, регулярні фізичні навантаження. Тільки в такому випадку зелена кава стане незамінним помічником у боротьбі з кілограмами і принесе бажаний ефект.