Large dsc 0007 1

Чай як ліки від стресу

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Чай - це найпоширеніший напій на планеті. Напевно, важко зустріти людину, яка б не пила чай. Багато людей не уявляють собі сніданку або вечері без чашки цього ароматного смачного напою. Крім смакових якостей, чай володіє багатьма корисними якостями, які допомагають зміцнити імунітет, нормалізувати травлення, привести в норму тиск і забути про безсоння. Якщо в нього додати лимон і імбир, то за допомогою такого напою можна побороти застуду. Чай чудово тонізує, покращує настрій і поправляє здоров'я людини. Чай як ліки від стресу - це не міф, а випробуваний і перевірений спосіб.

Наприклад, в Англії (в цій країні чай - національний напій), практично кожна людина, якій необхідно прийняти важливе рішення, робить це за чашкою чаю. Багато хто віддає перевагу знімати стрес і втому іншим, менш корисним способом. Однак кожен, хто хоч раз просто посидів за чашкою чаю, напевно помітив, що чаювання заспокоює нерви, допомагає привести думки в порядок, і покращує психічний стан.

Є маса заспокійливих зборів, що підсилюють цей ефект. Хоча, допомагає звичайно будь-який чай. Крім заспокійливих властивостей, різні сорти чаю володіють і іншими цілющими якостями.

Наприклад, білий чай вважається "еліксиром безсмертя". Він володіє високою концентрацією вітамінів і мікроелементів, завдяки яким за допомогою цього напою можна прискорити загоєння ран, уповільнити процес старіння організму, придушити утворення різних пухлин, зміцнити серцеву систему і захистити організм від безлічі вірусів.

Зелений чай багатий вітаміном С і антиоксидантами. Він зміцнює імунну систему, знижує артеріальний тиск і благотворно впливає на серце і кровоносні судини. Зелений чай давно зарекомендував себе прекрасним помічником в боротьбі зі стресами і нервовими напруженнями.

Чорний чай - просто ідеальні ліки від стресу. Від знімає втому і заспокоює. Чорний чай прекрасно стимулює роботу серця і знижує головний біль, а також допомагає жінкам зменшити біль при менструаціях.

Окремо хочеться відзначити чай ройбуш. Крім того, що він допомагає зняти втому, підняти настрій і тонус, цей трав'яний чай здатний уповільнити процес старіння шкіри. Також він приводить в норму тиск і кров'яний холестерин.

І, звичайно, не варто забувати про імбирний чай. Цей чудовий напій добре справляється зі стресами, нервовими переживаннями і занепадницьким настроєм. Він покращує кровообіг мозку, а також зір і пам'ять. Крім цього, імбирний чай допомагає поліпшити колір обличчя, а шкіру робить більш еластичною і пружною.