Large dsc 1724

Чому в спеку потрібно пити гарячий чай?

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Іноді ми замислюємося над тим, чому в теплих країнах люди в спеку віддають перевагу гарячому чаю, а не сокам, воді, морсам тощо. Адже на вулиці літо, причому спекотне, як же можна вживати щось гаряче? У спекотну погоду завжди хочеться прохолодного лимонаду, морозива, будь-якого охолоджувального напою. Рідко хто хоче пити чай в цю пору року. А пити його просто необхідно.

Чому в спеку потрібно пити гарячий чай? Все просто - гарячі напої на відміну від холодних, допомагають набагато краще охолонути людині. Та й допомагає уникнути різних наслідків від перегріву на сонці. Чай не виводить з нашого організму солі, як це робить вода. А брак необхідних солей в жарку погоду дуже часто може стати причиною головних болів, стрибків тиску, а також запаморочення. У спеку, через виведення з організму солей, чим більше людина випиває води, тим більше їй хочеться пити. Це і є найголовніша причина того, що в спеку рекомендується пити все ж гарячий чай, а не холодну воду.

Одна чашка не дуже міцного чаю може позбавити людину від почуття спраги на відносно тривалий час - від двох до чотирьох годин. Крім цього, чай добре тонізує, а також допомагає людині адаптуватися до спекотної погоди, нормалізує тиск і захищає від теплового удару і головних болів.

Зелений чай, наприклад, розширює судини і підсилює потовиділення. Але, щоб отримати такий ефект, його слід пити без будь-яких добавок. Молоко або цукор значно знижують корисні якості зеленого чаю. Також гарячий чай змушує наш організм віддавати тепло набагато швидше. А це значить, що він вберігає нас від можливого перегріву, охолоджуючи зсередини наш організм. Більш того, зелений чай омолоджує наш організм.

Вживати гарячий чай в спеку найкраще перед їжею або під час прийому їжі. Бажано після чаювання нікуди не поспішати, посидіти спокійно хвилин тридцять, і ні в якому разі відразу не виходити на прогулянку під палюче сонце. Тому, якщо людині треба кудись терміново бігти, то від гарячого чаю краще відмовитися, і випити його вже після приходу назад. В іншому випадку, чай може дати протилежний ефект.

Отже, чому в спеку потрібно пити гарячий чай? Тому що, як показали дослідження, які проводилися в області впливу на організм людини різних гарячих напоїв, вживання таких рідин, як чай, температура якого значно вища за температуру людського тіла, дійсно створює прекрасний охолоджуючий ефект. До того ж чай - це просто смачний і корисний напій в будь-який період року.