Large dsc 1531 1

Як вибрати каву в зернах

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Кава - це напій, до якого небайдужі практично всі люди на планеті. Кожна людина, в залежності від своїх уподобань і смаку, відноситься до нього по-своєму. Каву в зернах обирають ті, хто перед швидкістю і зручністю приготування ставлять на перше місце якість. Однак, щоб купити по-справжньому хорошу і смачну каву, слід знати, як правильно вибрати каву в зернах. Перед покупкою слід враховувати деякі моменти:

1. Упаковка
Купуючи каву в зернах, слід вибирати непрозорі упаковки з багатошарової добротної фольги, яка зберігає свіжість кавових зерен, і підтримує необхідний рівень вологості. Також слід звернути увагу на спеціальний отвір, який повинен бути в кожній упаковці якісної кави. Він дозволяє відчути аромат. При покупці кави на вагу необхідно використовувати паперові щільні пакети, які є безпечною упаковкою, що не порушує властивостей даного продукту. Однак, зберігати в ній зерна дуже довго не можна, тому краще купувати стільки кави, скільки буде використано за п'ять-сім днів.

2. Термін придатності. 
Якщо враховувати всі правила, то порцію кави слід молоти перед самим процесом приготування. Зерна можна зберігати довше, ніж вже змелену каву, при цьому вони не втрачають смак і аромат. Але це зовсім не означає, що можна закупити їх на весь рік. Каву в зернах краще купувати на пару тижнів, максимум - на місяць.

3. Цілісність зерен. 
Необхідно вибирати лише цільні зерна, без тріщин, уламків і відколів на поверхні. Ідеальний варіант - це кавові зерна одного розміру, правда, допускаються і деякі відмінності, якщо розмова йде не про стовідсоткову арабіку, а про купажі декількох сортів. М'які зерна не слід купувати. Якісні зерна тверді і сухі. Сирі зерна повинні бути приємними, без неприємного, затхлого присмаку.

4. Ціна. 
Справжня, хороша кава коштувати дешево не може, однак, і дуже висока ціна не завжди говорить про якість. Дуже дорого може коштувати якийсь рідкісний сорт, але він не всім може припасти до смаку. Дуже дешеві зерна купувати не рекомендується - вони можуть бути або підробленими, або простроченими.

5. Міцність кави. 
Натуральну зернову каву іноді піддають декофенізації - видалення кофеїну. Якщо цей процес виконаний правильно, то зерна не втрачають своїх смакових якостей і аромату. При цьому, такий напій можна вживати людям з підвищеним тиском, вагітним жінкам, і жінкам, які годують дитину груддю.