Як заварювати чай Да Хун Пао

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Да Хун Пао по праву є одним з найсмачніших, ароматних, а також дорогих видів чаю. У перекладі з китайського його назва означає "Великий червоний халат" або "червона мантія". Чай має злегка терпкий, без гіркоти, насичений смак, а також глибокий, з фруктовими відтінками, яскравий аромат. Під час заварювання Да Хун Пао дає яскравий настій персикового забарвлення. Як заварювати чай Да Хун Пао? Даний вид чаю заварювати можна за китайською технологією та за європейською.

Заварювання Да Хун Пао по-китайськи:

  • Використовується чайник або гайвань;
  • Використовувати тільки очищену воду;
  • Гайвань треба обполоснути окропом;
  • Щоб приготувати напій середньої міцності, слід насипати в прогрітий чайник дві ложки з гіркою сухого чаю на сто мілілітрів води;
  • Щоб заварити Да Хун Пао, треба використовувати свіжий окріп температурою дев'яносто-дев'яносто п'ять градусів. Залити воду в ємність і тут же її злити в Ча Хай. Після цього чай вже повністю готовий до заварювання. Знову залити воду;
  • Настоювати не більше шістдесяти секунд. Через хвилину перелити напій в попередньо прогрітий Ча Хай. Перелити з нього чай по невеликих чашках. Відкрити гайвань і від душі насолодитися ароматом чаю, який вже зовсім не такий, яким він був перед заварюванням. Його аромат з кожним заварюванням помітно змінюється;
  • Таким чином чай можна заварювати більше десяти разів. Аромат, смак, а також післясмак при цьому будуть кожен раз іншими. Заваривши один раз цей чай таким способом, вже важко буде собі відмовити в цьому задоволенні. Та й ніхто з друзів і знайомих не зможе залишитися байдужим до такого частування;
  • Да Хун Пао найбільш корисний і приємний, якщо його вживати теплим, а не остиглим.

Заварювання Да Хун Пао по-європейськи:

  • Рекомендується використовувати тільки очищену воду;
  • Обполоснути заварник треба крутим окропом;
  • Щоб отримати напій середньої міцності, слід виходити з такої пропорції - на півлітра води дві ложечки чаю, можна з гіркою;
  • Воду використовувати тільки свежокип'ячену, з температурою дев'яносто-дев'яносто п'ять градусів. Залити в прогрітий чайник з чаєм воду, і відразу ж її злити. Знову залити чай водою;
  • Настоювати чай слід близько трьох-п'яти хвилин. Потім розлити його по чашках або ж перелити в окрему ємність. Заварювати чай можна три-п'ять разів;
  • Бажано вживати гарячим, тоді напій буде найбільш корисний.

Наостанок слід зазначити, що якщо при заварюванні використовувати водопровідну воду, навіть фільтровану, аромат і смак напою будуть сильно відрізнятися.