Чай Мате. Як заварювати Мате?

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Мате - напій для тих, хто став дорослим

Він бадьорить краще, ніж кава. У країнах, де його вживають, він є символом близьких відносин і п'ється в сімейному та дружньому колі з однієї посудини. А ще, хоча в його офіційній назві використовується слово yerba («трава» в перекладі з іспанської), травою він абсолютно не є.

Мате - напій тонізуючий. Хочете швидко прокинутися - заваріть мате. В мате високий вміст вітамінів, а також алкалоїдів, антиоксидантів і безлічі мікроелементів.

У мате досить своєрідний смак з легким тютюновим присмаком.

Як правильно пити?

Двома різними способами.

  • Перший - класичний, з калабасом і бомбільєю. Калабас - це висушена гарбуз-горлянка, в якій традиційно заварюють мате. Зараз їх роблять також з кераміки, скла або фарфору. Бомбілья - металева паличка, через яку напій п'ють.
  • Другий спосіб - це заварювання мате в термосі. Правда, термос повинен бути спеціальний, з поглибленою кришкою, в яку насипається заварка, і отвором під бомбілью.

У заварювання мате є два основних правила:

  • вода повинна бути не вище 75 градусів (якщо залити окропом, напій буде дуже гірким і міцним)
  • сухий мате повинен складати приблизно чверть калабаса. Спочатку заварку потрібно трохи промочити гарячою водою і дати їй набрякнути, а через кілька хвилин залити водою до самого верху.

Хочете спробувати чай МАТЕ? Ви можете замовити його у нас)) В нашому асортименті є: