Мате - напій для тих, хто став дорослим
Він бадьорить краще, ніж кава. У країнах, де його вживають, він є символом близьких відносин і п'ється в сімейному та дружньому колі з однієї посудини. А ще, хоча в його офіційній назві використовується слово yerba («трава» в перекладі з іспанської), травою він абсолютно не є.
Мате - напій тонізуючий. Хочете швидко прокинутися - заваріть мате. В мате високий вміст вітамінів, а також алкалоїдів, антиоксидантів і безлічі мікроелементів.
У мате досить своєрідний смак з легким тютюновим присмаком.
Як правильно пити?
Двома різними способами.
Він бадьорить краще, ніж кава. У країнах, де його вживають, він є символом близьких відносин і п'ється в сімейному та дружньому колі з однієї посудини. А ще, хоча в його офіційній назві використовується слово yerba («трава» в перекладі з іспанської), травою він абсолютно не є.
Мате - напій тонізуючий. Хочете швидко прокинутися - заваріть мате. В мате високий вміст вітамінів, а також алкалоїдів, антиоксидантів і безлічі мікроелементів.
У мате досить своєрідний смак з легким тютюновим присмаком.
Як правильно пити?
Двома різними способами.
- Перший - класичний, з калабасом і бомбільєю. Калабас - це висушена гарбуз-горлянка, в якій традиційно заварюють мате. Зараз їх роблять також з кераміки, скла або фарфору. Бомбілья - металева паличка, через яку напій п'ють.
- Другий спосіб - це заварювання мате в термосі. Правда, термос повинен бути спеціальний, з поглибленою кришкою, в яку насипається заварка, і отвором під бомбілью.
У заварювання мате є два основних правила:
- вода повинна бути не вище 75 градусів (якщо залити окропом, напій буде дуже гірким і міцним)
- сухий мате повинен складати приблизно чверть калабаса. Спочатку заварку потрібно трохи промочити гарячою водою і дати їй набрякнути, а через кілька хвилин залити водою до самого верху.
Хочете спробувати чай МАТЕ? Ви можете замовити його у нас)) В нашому асортименті є: