Large dsc 0355 1

Чи можна пити каву під час вагітності

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Для багатьох жінок кілька чашок кави, що бадьорить в день - це саме звичайна справа. Однак, коли жінки дізнаються про свою вагітність, то перед ними постає питання про те, чи можна пити каву під час вагітності?

Під час вагітності вживати каву можна, але далеко не всім. Жінкам з низьким тиском, які вранці прокидаються з великими труднощами, звикнувши до ранкової кави, цей напій пити не тільки можна, а й треба. При цьому, пити її слід не на голодний шлунок. Також вона повинна бути натуральною. І, звичайно ж, в напій слід обов'язково додавати молоко.

Для вагітних додавання в каву молока є особливо важливим. Вся справа в тому, що цей напій, як і чай, підсилює вимивання з костей кальцію. А жінки під час вагітності і так втрачають його досить багато. Кальцій просто необхідний, тому майбутні мами повинні включати в свій раціон більше молочних продуктів, а також горіхів, риби, сиру і овочів. Якщо вагітна жінка недоїдає цього всього, то кальцій починає мігрувати з її організму в організм дитини. А це може привести до великого ризику розвитку такої хвороби, як остеопороз.

Отже, майбутнім мамам пити каву слід з вершками або молоком - це допоможе компенсувати втрату кальцію. Але є ще деякі нюанси вживання цього напою під час вагітності:

  • Вагітна жінка може дозволити собі одну-дві, але не більше трьох чашок кави в день, тільки з молоком, і не перед сном.
  • Кофеїн, що міститься в каві, значно підвищує артеріальний тиск, який під час вагітності і так високий. Тому, якщо є можливість, то краще все-таки відмовитися від цього напою.
  • Якщо під час вагітності жінку супроводжує токсикоз з головними болями, судомами, нудотою і блювотою, від кави краще утриматися.
  • Кава - це напій, що має сечогінну дію, тому він підходить тим, у кого виникають набряки при низькому тиску.
  • При виразковій хворобі або гастриті, що супроводжується підвищеною кислотністю, напій протипоказаний, так як він її ще більше підвищує.
  • У напої міститься така речовина, як кофестол, який підвищує рівень холестерину, якщо за день випивати близько п'яти-шести чашок кави. Але це актуально лише для жінок, які відзначили тридцатиліття.
  • Найкраще замінити каву на какао або цикорій. У цих двох напоях багато рослинного білка і кальцію, тому вони є набагато корисніше кави.