Large dsc 0313

Чи можна пити каву, приймаючи ліки

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Кавомани без улюбленого напою, що бадьорить, просто не можуть жити. Однак, бувають такі ситуації, коли людина просто змушена відмовитися від кави. Приміром, під час хвороби слід дотримуватися певної дієти, як в їжі, так і в напоях. Але як же обійтися без чашечки ароматного напою? І чи можна пити каву, приймаючи ліки?

За великим рахунком, напевно можна все. Але чи так це потрібно? Прийом будь-яких лікарських препаратів - це процес впровадження в організм людини різних хімічних речовин, що вступають в реакцію з іншими речовинами, які отримані організмом з питвом і їжею. Тому, щоб ліки пішли виключно на користь, в період лікування вводиться певне обмеження в продуктах харчування. І, якщо їжа з ліками взаємодіє не настільки тісно, ​​то будь-яка рідина, яку людина випиває до або відразу після прийому препаратів, або ж запиває нею медикаменти, своя "співпраця" з ліками починається ще в ротовій порожнині.

Насправді, напевно, треба постаратися дуже сильно, щоб вдома не знайти кілька ковтків чистої води, і замість неї запити препарати таким напоєм. як кава. Всі лікарі одноголосно заявляють, що будь-яка рідина, яка вступає у взаємодію з ліками, повинна бути тільки нейтральною. На жаль, кава такою не є. Через речовини, що містяться в напої, які піднімають тиск і збільшують навантаження на серцеву систему, цей напій не можна вживати разом з ліками. Категорично заборонено пити каву під час прийому антибіотиків, засобів "від серця" і "від шлунка". Наслідки можуть бути непоправні.

Та й при прийомі інших медикаментів найкраще утриматися від вживання улюбленого напою. Його дія на організм в цих випадках може бути непередбачуваною. Реакція організму на таке поєднання вивчена недостатньо. У деяких випадках напій може активувати дію препаратів, а в інших - загальмувати.

Кава - це абсолютно недоречний напій при прийомі навіть найпростіших болезаспокійливих - цитрамону і аспірину. Речовини, які містяться в даних таблетках, в поєднанні з кофеїном можуть викликати серйозні порушення в роботі печінки. Якщо каву поєднувати з збудливими медикаментами, то це може викликати дуже сильний ефект, який на здоров'ї людини відіб'ється негативно. Під час прийому ліків слід утримуватися від кави. В іншому випадку організм не зможе отримати належного ефекту від препаратів, які просто необхідні для швидкого одужання.