Large dsc 0326

Чи можна пити каву під час дієти

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Кава - це дивовижний напій, який володіє масою корисних (і не дуже) властивостей. Його вживає більшість людей щодня у всьому світі. Але чи можна пити каву під час дієти? І яку саме каву краще вживати в цей період?

Якщо говорити про калорійність продукту, то кава є цілком допустимим напоєм для людей, що сидять на різних дієтах. Але це відноситься виключно до натуральної кави, калорійність якої становить десять-дванадцять кілокалорій (в одній порції). Звичайно ж, це тільки за умови, що в каву не буде додаватися молоко, цукор, вершки тощо. Окремо варто згадати деякі доповнення. В ході недавніх досліджень було визначено, що найбільш невідповідними для дієти є такі види кави - латте, капучіно, фрапучіно і мокка. Розчинна кава, особливо в стіках з додаванням какао, цукру або вершків - це продукт, який повинен бути повністю виключений з раціону людини, що худне.

Калорійність кави - це не єдиний аспект, на який слід звернути увагу. Кава з категорії напоїв, що тонізують і бадьорять, а також сприяють підвищенню витрати енергії. Отже, організм людини "спалює" значно більше калорій, а значить, що вживання такого напою, як натуральна кава, в період дієти допомагає прискорити процес схуднення.

Але і тут присутні деякі нюанси:

  • На голодний шлунок пити каву не варто, так як це може принести шкоду;
  • Не можна забувати, що надмірне вживання даного напою може привести до підвищення тиску, прискореного серцебиття, пітливості, головного болю і слабкості;
  • Кава значно виснажує і запас адреналіну, хоча ця небезпека може виникнути лише при надлишку випитого напою.

По всьому видно, що на час дієти людині не обов'язково відмовлятися від такого ароматного і смачного напою, як кава. Головне, щоб при цьому дотримувалися деяких обмежень:

  1. Перше, що слід враховувати, це те, що будь-які добавки (вершки, молоко, цукор тощо) збільшують калорійність кави.
  2. Друге - каву слід пити виключно після прийому їжі, так як на голодний шлунок її вживати не рекомендується.
  3. І третє, це кількість випитого напою - не можна пити його надто багато. Надмірна кількість цього міцного напою може негативно позначитися на здоров'ї людини, при чому не тільки на тій, що сидить на дієті. Слід пам'ятати, що завжди і у всьому треба знати міру, і кава - не є винятком.