Як заварювати чай?

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Скільки взяти заварки? Яка має бути температура води? Як довго настоювати чай? Скільки разів його можна заварювати?

Вас цікавлять такі питання? Якщо так, то наступна інформація для Вас!))

Чорний Чай
Порція: 1-2 ч.л. на 250-300 мл води.
Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 90-95С.
Заварювати 1 раз.

Зелений Чай
Порція: 1-2 чайна ложка чаю на 200 мл води.
Час заварювання: 1-2 хвилини при температурі 75-85С.
Заварювати 1-3 рази.

Трав'яний Чай
Порція: 1-2 ч.л. на 250-300 мл води.
Час заварювання: 3-5 хвилини при температурі 85-90С.
Заварювати 1 раз.

Фруктовий Чай
Порція: 1-2 ч.л. на 250-300 мл води.
Час заварювання: 3-5 хвилини при температурі 90-95С.
Заварювати 1 раз.

Улун
Порція: 1 ч.л. на 150-200 мл води.
Час заварювання: 1-2 хвилини при температурі 80-85С.
Заварювати 2-4 рази.

Пуер
Порція: 1 ч.л. на 150-200 мл води.
Час заварювання: 3-5 хвилини при температурі 90-95С.
Заварювати 2-6 разів.

Ройбуш
Порція: 1 ч.л. на 250 мл води.
Час заварювання: 5-8 хвилини при температурі 98С.
Заварювати 1-5 разів.

Мате
Порція: 1 ч.л. на 250 мл води.
Час заварювання: 2-4 хвилини при температурі 75-80С.
Заварювати 2-3 рази.

Не забувайте, що це лише рекомендація!

Свою ідеальну пропорцію, час та температуру заварки чаю Ви зможете визначити лише самі шляхом експериментів та уподобань❤️))

Вдалого Вам пошуку!