Як пити Пуер

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Пуер - це чай, технологія виробництва якого є досить специфічною. Спочатку листя проходять обробку, як і зелений чай, а потім процес ферментації. Він володіє багатьма корисними якостями. І, як і будь-який інший чай, вимагає деяких знань в його приготуванні. Як приготувати, і як пити пуер?

Варто відразу зазначити, що після прийому їжі і натщесерце вживати пуер не рекомендується, так як він значно знижує апетит. Цей вид чаю добре регулює стан організму людини. Всього одна чашка напою може добре підбадьорити і додати сил. Пуер відмінно справляється з очищенням організму. Однак, очищуючий ефект чаю можливий лише за умови, що п'ють його без додавання цукру. Але, якщо хочеться отримати більш солодкий напій, то цукор цілком можна замінити на сухофрукти або темний шоколад, тільки в невеликих кількостях. Пуер без цукру приводить в норму процеси обміну речовин, знижує рівень холестерину, рятує від утоми й допомагає скинути зайву вагу. Цукор же забиває в напої його аромат і смак.

Пуер має насичений запах і колір, тому глиняній чайник для заварювання використовувати не рекомендується. Адже глина вбирає всі запахи. Краще використовувати скляний або фарфоровий посуд. Пуер високої якості придатний для багаторазового заварювання.

Технологія заварювання пуеру:

  • Слід взяти маленький шматочок чаю і покласти його в чайник. Залити його водою - сто п'ятдесят мілілітрів достатньо. Але, якщо смак вийде слабкий, це означає, що заварки мало. Дослідним шляхом можна підібрати необхідне дозування.
  • Пресований чай не обов'язково кришити. Досить взяти будь-який гострий предмет, і відокремити ним кілька шарів. 
  • Безпосередньо перед заварюванням чай необхідно оживити. Що це означає? Це означає, що треба залити його окропом кілька разів, відразу ж зливаючи воду.
  • При заварюванні температура води не повинна перевищувати дев'яносто п'ять градусів.
  • Перша заварка триває три хвилини, якщо чай заварюється вже в четвертий раз, то часу потрібно більше.
  • Через хвилину після заварювання напій розливають по чашках. Чай, що залишився, нехай продовжує заварюватися.
  • Якщо ж напій вийшов зі слабким смаком і ароматом, то наступного разу необхідно трохи збільшити час заварювання.

Пуер - це чай, який треба пити тільки в свіжому вигляді. Перетримувати заварку більше години - неприпустимо. А вже про те, щоб він заварювався більше доби, взагалі не може бути й мови. Як стверджують на батьківщині цього чаю - з плином часу Пуер перетворюється з еліксиру здоров'я і молодості в отруту.