Large dsc 0260

Як приготувати смачну каву

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Кава є найпоширенішим напоєм, який готують скрізь - в ресторанах, кафе, на ринках і в магазинах. Вдома її запарюють в чашках, готують в спеціальних машинах, або ж варять в турках. Сьогодні хочеться поговорити саме про варіння кави в турці. Для початку слід зазначити, що турку слід вибирати правильно. Щоб напій був якісний і смачний, слід зупинити свій вибір на керамічній або мідної турці, з шийкою.

Як приготувати смачну каву? Найароматніша і найсмачніша кава виходить з свіжомелених зерен. Тому, найкраще купувати саме зернову каву. Не варто купувати упаковку, на якій марка або бренд є звичайною наклейкою, так як хороший виробник завжди робить упаковку якісно. Для приготування смачного напою знадобиться кава тонкого помолу. На смак сильно впливає вода, тому вона повинна бути кип'ячена або фільтрована.

Для того, щоб розкрити повністю аромат, в каву слід додати дрібку солі. Такої кількості цілком достатньо для трьох чашок кави. Це допомагає сприймати смак напою яскравіше, так як сіль добре стимулює рецептори смаку.

На одну чашку кави слід класти одну чайну ложку кави. Більша кількість кави зробить напій смачнішим. Каву і сіль необхідно кинути в турку і залити все водою. Злегка перемішати і поставити на невеликий вогонь. Через три хвилини напій буде готовий. Під час готування не можна перемішувати вміст турки. Як не можна і кип'ятити каву. Якщо її закип'ятити, вона вивариться і не буде смачною. Це, мабуть, і є головним секретом приготування смачної кави.

Пінка в турці повинна піднятися до самого горлечка, і своїми бульбашками перекрити випаровування аромату. Як тільки пінка піднялася, треба зняти з вогню турку. І поставити її знову на вогонь, коли пінка трохи сяде. Для повного розкриття аромату, це треба повторити три рази. Після першого зняття напій не буде насичений, тому саме три рази слід дати пінці піднятися.

Після цього турку слід накрити, і залишити приблизно на хвилинку, не більше, щоб частинки кави запарилися і віддали весь свій смак. Тоді напій вийде більш насиченим, та й гуща трохи осяде. Щоб в чашку не потрапила гуща, перед розливом слід додати в турку холодну воду (однієї столової ложки цілком достатньо). Через те, що холодна вода набагато важче кави, опускаючись вниз вона затягне за собою і частинки кавової гущі. Подавати ароматний напій найкраще в теплих чашках.