Корисні властивості білого чаю

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Білий чай є одним з елітних сортів чаю. Китайці його називають "еліксиром безсмертя". Урожай цього чаю збирається виключно вручну. З чайного куща знімаються лише верхні, вкриті білим "пушком", ніжні бруньки, а також один-два прилеглих до них листочка. Отриману сировину тримають протягом однієї хвилини над парою, після чого її відразу ж відправляють в сушку. Проводиться збір виключно вранці, з п'ятої до дев'ятої години. Збирачам при цьому строго заборонено користуватися будь-якої парфумерією, а також вживати продукти, які сильно пахнуть і спеції. Така заборона обумовлена ​​тим, що чаю властиво вбирати сторонні запахи.

Корисні речовини в цьому сорті чаю завдяки спеціальній обробці зберігаються максимально. Його смак дуже тонкий, ніжний і ароматний. Білий чай є просто рекордсменом за вмістом антиоксидантів, які наділяють його відновлюючими, антипухлинними і омолоджуючими властивостями. Регулярне вживання білого чаю допомагає значно поліпшити стан волосся і шкіри, омолодити весь організм, а також звільнити організм від вільних радикалів, що руйнують клітинні мембрани. Уже давно відомо, що антиоксиданти - це найкраща профілактика виникнення і розвитку онкологічних захворювань, хвороб судин і серця. Саме здатність антиоксидантних речовин очищати від бляшок холестерину стінки судин і робить їх одними з найлютіших ворогів серцевих хвороб.

Слід зазначити також, що білий чай містить в собі масу різних мінеральних речовин, наприклад фтор, який робить напій корисним для здоров'я зубів. Фтор допомагає запобігти появі зубного каменю, який часто призводить до руйнування зубів.

Також білий чай має і такі властивості, як антибактеріальні, очищаючі і іммунозміцнюючі. Напій очищає організм людини від вільних радикалів, шлаків, токсинів і холестеринових бляшок .. Крім цього, він добре справляється з руйнуванням жирових клітин, а це значить, що він допомагає худнути. Багато людей, які прагнуть схуднути і повернути своєму тілу красу і стрункість, вживають саме такий чай.

Білий чай насичений біоактивними речовинами - поліфенолами і флавоноїдами, а також вітамінами А, В, С, Е, Р. Завдяки вітаміну Р, напій підвищує згортання крові, сприяє швидкому загоєнню ран. Напій добре піднімає настрій, знімає втому, відновлює сили, заспокоює і приводить в норму тиск. До того ж, білий чай містить в собі мінімум кофеїну, завдяки чому він не порушує сон.