Large dsc 1412

Як вивести кофеїн з організму

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Напевно, досить важко знайти людину, яка б ніколи не чула про кофеїн. Каву або чай вживають у всьому світі, а їх підбадьорливі властивості відомі всім. Кофеїн в першу чергу викликає в організмі людини різкий енергетичний сплеск, завдяки якому довше зберігається активність і працездатність людей. Саме кофеїн допомагає людині не спати більш тривалий час.

Кофеїн також знайшов своє застосування і в медичній сфері. Його застосовують як сечогінний препарат і серцевий стимулятор. Крім цього, кофеїн володіє ще однією позитивною якістю: він стимулює виділення гормону щастя - допаміну. Однак, незважаючи на всі його якості, слід пам'ятати, що кофеїн в надмірній кількості може стати причиною негативних побічних ефектів. Вживати його слід в помірних кількостях. А при передозуванні цією речовиною, слід знати, як вивести кофеїн з організму.

Як показує практика, зайве вживання кави або чаю призводить до значного збільшення нервового збудження. Ще однією ознакою кофеїнового передозування є оніміння верхніх кінцівок, які при цьому на дотик стають крижаними.

Найкращі ліки, які допомагають вивести з організму кофеїн - це час. Речовина, що бадьорить, виведеться повністю з організму вже через десять-дванадцять годин. Також допомагає велика кількість випитої води, бажано використовувати звичайну чисту воду, фільтровану або мінеральну. Рекомендується утримуватися від міцного напою пізно ввечері, так як кава - це більше ранкове питво, ніж вечірнє, і вже тим тим більше не нічне.

Існує досить сумнівна версія, що прискорити виведення кофеїну з організму можна за допомогою іншої речовини - нікотину, який міститься в сигаретах. Однак, буде досить великою дурістю замінювати наявну залежність на аналогічну. Більш того, тютюновий дим у багато разів перевершує по шкідливості будь-який чай або каву. Так що вдаватися до цього методу не рекомендується.

Хочеться відзначити ще один нюанс. У жінок, які носять під серцем дитину, виведення кофеїну з організму займає набагато більше часу. Повністю позбавитися від цієї речовини можна лише через двадцять годин, хоча це може зайняти і більше часу. Однак, кава в маленьких дозах здатна помітно підняти настрій вагітній жінці, і позбавити її від різних непотрібних переживань. Найголовніше, що повинна пам'ятати майбутня мама, це те, що напій слід готувати досить слабкий, а також обмежувати себе в кількості випитого за день напою.