Чи можна пити зелений чай під час вагітності

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Практично будь-яка жінка, яка виношує під серцем дитину, турбується про своє здоров'я, і, природно, стежить за харчуванням, намагається вживати тільки корисні і якісні продукти. У цей період їжа повинна жінку не тільки радувати, а й приносити їй користь. Одним з жіночих улюблених напоїв є, звичайно ж, зелений чай. Величезна кількість корисних речовин, які є в зеленому чаї, роблять цей напій просто незамінним в щоденному житті. Але чи можна пити зелений чай під час вагітності?

Такий напій, як зелений чай, допомагає вагітним боротися з токсикозом, усуваючи нудоту. Він знімає сонливість, покращує роботу кишечника, запобігає запори. Зелений чай не дозволяє стрімко набрати вагу і виводить шлаки. Лікарі стверджують, що зелений чай - це прекрасний засіб для боротьби з холестерином. Це, звичайно, не всі корисні якості продукту. Він також бореться з депресією, заспокоює нерви і піднімає настрій. А це дуже важливо як для здоров'я матері, так і для здоров'я її малюка.

Тому, якщо жінка не готова повністю відмовитися від цього напою, то його краще зберегти в своєму раціоні харчування, але при вживанні слід дотримуватися деяких правил:

  1. Зелений чай принесе вагітній користь в тому випадку, якщо вживати тільки той продукт. в якому вміст кофеїну найнижчий. Це, звичайно, трохи знизить тонізуючий ефект, однак, на ділі різниця практично відсутня.
  2. Купувати слід виключно якісний зелений чай, який реалізується розсипом. Будь-який чайний продукт в пакетиках - це всього лише подоба справжнього напою.
  3. Заварений зелений чай з ранку слід випивати протягом одного дня, не залишаючи в чайнику заварку на завтра. При такому тривалому настоюванні цей дивовижний напій просто втратить всі свої якості і корисні властивості.
  4. Навіть з таким напоєм необхідно знати міру! Вагітній жінці не можна випивати більше двох чашок цього напою в день.
  5. При вживанні цього напою, слід повністю відмовитися від інших напоїв, в яких міститься кофеїн. Це міцний чорний чай, кава і кола.
  6. Якщо артеріальний тиск підвищений, краще відмовитися на час від чаю, замінивши його мінеральною водою або соками.
  7. Вагітним потрібно пити чай в злегка охолодженому вигляді, а в літню пору найкраще вживати його і зовсім холодним.

Виходячи з вищесказаного, можна з впевненістю відповісти на питання - чи можна під час вагітності пити зелений чай? Звичайно ж, можна! Більш того, при правильному вживанні, цей напій принесе і мамі і дитині тільки користь.