Large dsc 1548 1

Як заварювати зелену каву

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Останнім часом все частіше з'являється інформація про те, як корисна зелена кава. А ось про те, як заварювати зелену каву, знають не всі. І так чи необхідно її взагалі варити? Звичайно ж, необхідно! І процес цей ідентичний заварювання чорної кави.

На початку хотілося б відзначити, що багато недобросовісних виробників нерідко можуть підробляти зелену каву. І, як правило, це відбувається найчастіше з порошковим варіантом кави. Тому, бажано купувати даний напій в зерновому варіанті, змолоти його самостійно, і тільки в цьому випадку можна бути абсолютно впевненим у справжності продукту. Отже, які ж є варіанти заварювання такого прекрасного напою, як зелена кава?

Варіант перший - можна варити зелену кави в турці. Її в наші дні можна купити буквально в будь-якому магазині або кіоску, які займаються продажем товарів для будинку. Турку найкраще вибирати глиняну, мідну або керамічну. Необхідно налити в турку воду, після чого поставити її на плиту. Якщо напій розрахований на одну людину, то в воду слід додати три чайні ложки меленої кави. Далі варити її на повільному вогні, стежачи уважно за тим, щоб рідина не закипіла. Знімати турку з вогню треба в той момент, коли напій тільки починає закипати. Після зняття треба дати каві трохи постояти, після чого перелити в чашку і насолоджуватися цим смачним напоєм.

Варіант другий - гейзер. Необхідно залити воду в нижнє відділення, накрити її спеціальним фільтром. У фільтр засипати змелену каву. Закрутити кришку і поставити гейзер на дуже повільний вогонь. І, як тільки вода почне кипіти, вже готова кава буде надходити в верхнє відділення. Після того, як вся рідина виявиться в верхньому резервуарі, можна знімати з вогню і розливати каву.

Варіант третій - використання френч-преса. Таке пристосування продається в багатьох магазинах, до того ж крім кави, в ньому можна ще заварювати чай. Отже, на дно треба покласти мелену каву, кількість якої залежить від того, на скільки людей вона готується. Залити її окропом і настоювати близько десяти-п'ятнадцяти хвилин. Потім треба притиснути стрижень на дно, щоб відокремити кавову гущу. Напій готовий до вживання.

Варіант четвертий - економний. Для нього знадобиться звичайнісінька кружка. Три чайні ложки меленої кави слід залити окропом, дати йому настоятися приблизно десять хвилин, після чого процідити напій через спеціальне сито, ну або на худий кінець через марлю.