Large dsc 0292

Корисні властивості зеленого чаю

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Зелений чай - це своєрідна скарбниця маси вітамінів. Цей напій сприятливо впливає як на здоров'я людини, так і на її красу і зовнішній вигляд. Однак, не варто забігати вперед, краще розглянути корисні властивості зеленого чаю по черзі.

Зелений чай любить і вживає добра половина людства. Він має тонізуючий ефект, який так подобається любителям цього напою. Даний ефект виникає завдяки вмісту в чайному листі більшої, ніж навіть в каві, кількості кофеїну. Однак в чаї ця речовина діє на організм більш м'яко. А в сукупності з таніном, якого також в надлишку в листі чаю, кофеїн володіє стимулюючим впливом на працездатність мозку, а також значно покращує загальне самопочуття людини.

Відмінне здоров'я і високу тривалість життя жителів Піднебесної та інших країн Сходу часто пов'язують з вживанням чаю і його дією, так як в його склад входять і антиоксиданти, здатні сповільнювати старіння людського організму. Також слід зазначити, що до складу зеленого чаю входить аскорбінова кислота, кількість якої навіть більше, ніж в деяких цитрусових. Аскорбінова кислота - це теж антиоксидант.

Даний напій допомагає згладити негативний ефект, який чинить на організм людини телевізор або монітор комп'ютера, а також він може регулювати цукор в крові. Крім цього, численні результати досліджень підтвердили, що зелений чай сприятливо впливає на організм ще й тим, що запобігає небезпеці виникнення недоброякісних пухлин. Правда, для отримання такого ефекту, слід вживати щодня не менше десяти чашок напою. Крім усього перерахованого, зелений чай позитивно впливає і на сексуальну функцію організму.

Зелений чай піднімає імунітет, додає сили, а також подовжує молодість. Цинк, що входить до складу чайного листя, допомагає зміцнити нігті і прискорити зростання волосся. Дієтологи теж рекомендують щодня вживати цей напій. Його навіть можна використовувати як основу для дієти, так як калорій в ньому немає абсолютно. Напій допомагає прискорити і привести в норму обмінні процеси організму, вивести холестерин і шлаки, знищити зайві калорії.

Фахівці і вчені впевнені в тому, що корисні властивості зеленого чаю будуть дивувати і в майбутньому, адже ця рослина містить в собі близько трьох сотень різних елементів, чий вплив на людський організм в повній мірі ще не досліджено.