Large dsc 0311

Смачні та корисні добавки до чаю

Автор: Альона Кондратюк Дата публікації: Коментарі: 0

Майже кожна людина вживає щодня чай, проте, не завжди вона це робить з користю для свого здоров'я. Щоб чаювання приносило організму людини тільки користь, його слід трохи урізноманітнити. Адже існує безліч смачних і корисних добавок до чаю, навіть таких, які можна виростити самостійно на підвіконні або грядці.

М'ята просто незамінна рослина, якою можна доповнити смак чаю. Вона заспокоює і розслабляє нерви, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, полегшує ГРЗ і ГРВІ, а також є борцем з кашлем при застудах. Це все робить її першою добавкою до чаю в холодну пору року.

Мелісса своїми властивостями близька дуже до м'яти, однак, у неї більш приємний і м'який аромат - лимонно-м'ятний. Чай з такою добавкою рекомендується пити людям, які страждають від безсоння, застуди і стресів. Дуже корисна навіть вагітним жінкам і дітям. Всього одна чашка чаю з мелісою - це безцінна доза магнію, селену, цинку, міді і вітамінів.

Лимон - відмінна добавка в такий напій, як чай. Він незамінний при застуді, так як підвищує імунітет і насичує вітамінами організм людини. Чай з лимоном вживають під час дієт, адже кислота, що в ньому міститься, допомагає знизити апетит і спалювати жири.

Досить популярним і вкрай корисним є такий продукт, як імбир. Його додавати в чай ​​найкраще в прохолодну пору року. Він зігріває на організм, що допомагає захиститися від простудних захворювань і зміцнити імунну систему. А якщо його використовувати разом з лимоном, то це тільки доповнить корисні властивості і того, і іншого.

Жасмин наповнює чай ненав'язливим, приємним і ніжним смаком. Квіти рослини можна застосовувати як в сушеному, так і в сирому вигляді. Жасмин допомагає впоратися з мігренню і головними болями, а також має тонізуючі і протизапальні властивості.

Липа - прекрасна рослина, що володіє жарознижуючим і потогінним ефектами. Липовий чай - перша справа при застудах, бронхіті і високій температурі. Якщо вживати чай з липою у вечірній час доби, то він обов'язково подарує здоровий і міцний сон до самого ранку.

Також в чай ​​можна додавати ягоди і фрукти, різні трави і рослини, наприклад, шипшину і смородину, лаванду і естрагон, чебрець і обліпиху, троянду і малину, яблука, ожину і багато іншого. Кожна добавка до чаю зробить його значно ефективніше і принесе людині велику користь.